השקעות נדל”ן באירופה
בשנים האחרונות, השקעות ישראלים בנדל”ן נמצאות במגמת עליה ומצטרפות לאחוזי ההשקעה הגבוהים המושקעים בנדל”ן מעבר לים.
הפוטנציאל הכלכלי הוא רב ומחקרים בדקו ואף מצאו כי סך ההשקעה בנדל”ן באירופה ובעולם כולו מוערך בעשרות טריליירדי דולרים.
השילוב בין השקעות נדל”ן והשקעות אלטרנטיביות בתיקי ההשקעות הוא מתבקש, כך שעם הזמן הוא תופס תאוצה ומשקיעים רבים מבינים זאת ומשלבים בין השקעות נדל”ן לאלטרנטיביות.
פרופימקס פועלת בהצלחה בתחום השקעות נדל”ן באירופה, בארצות הברית ובמדינות נוספות מעל 20 שנה, על ידי כך שחוברת לשותפים מקומיים ברחבי העולם.
עולם השקעות הנדל”ן מצריך ידע, הכרה, ניתוח הסביבה הכלכלית והפיננסית והסיכונים הנלווים. בחברות ותיקות המתמחות בתחום השקעות נדל”ן באירופה, ובארה”ב בפרט ובעולם בכלל, קיימים מאגרי מידע על מגמות ותשואות המבוססים על ההיסטוריה ופורסים בפני המשקיעים את כל נתוני העבר על ההשקעה, כך שניתן לבצע מערך הסקת מסקנות מושכל ושקול.
שוק השקעות הנדלן הוא שוק גלובלי המאפשר לגוון את תיק ההשקעות עם השקעות נדל”ן גלובליות, דבר שהפך אותו עם השנים לאפיק השקעה פופולארי.
כאן תוכלו להתרשם ממדגם של השקעות נדל“ן בחו“ל
שביצענו במהלך 25 השנים האחרונות באירופה. אנו מזמינים
אתכם לפנות אלינו לקבלת פרטים על השקעות אלו ונוספות.
מדגם ההשקעות
בסוף מרץ 2023 בריטניה הצטרפה לגוש הסחר הטרנס-פסיפי (CPTPP) בו חיים יותר מ-500 מיליון איש והוא עתיד להיות אחראי ל-15% מהתמ”ג העולמי. ראש ממשלת בריטניה, רישי סונק, ציין כי: “העסקה מדגימה את היתרונות האמיתיים של הכלכלה בעידן שאחרי הברקזיט”. זאת, על אף שמשרדו העריך שהעסקה עלולה להגדיל את התמ”ג בפחות מ-0.1% וככל הנראה לא תביא לשינוי כלכלי מהותי עבור בריטניה.
הסיבה היא שבריטניה קבעה כבר הסכמי סחר עם 9 מתוך 11 החברים בגוש. יתרה מזו, החברות לא צפויה לפצות על האימפקט הכלכלי של פרישת המדינה מהאיחוד האירופי.
למרות האמור מעלה, לעסקה יש משמעות חיובית מכמה סיבות. האחת היא שהשירותים היו חלק ניכר – 43% – מסך הסחר של בריטניה עם חברי הגוש אשתקד. נוסף על כך, ההסכם נועד לפשט נהלים בירוקרטיים עבור עסקים בבריטניה, דוגמת ייתור הצורך בהקמת משרדים מקומיים או להיות תושבי המדינות החברות בגוש על מנת לספק שירותים באזור.
מדובר בחדשות טובות למשקיעי נדל”ן בבריטניה. השפעת הברקזיט הייתה משמעותית על שוק הנדל”ן בבריטניה. חוסר הוודאות לגבי המו”מ סביב הברקזיט ותוצאתו הסופית, גרמו להאטה בשוק הנדל”ן בבריטניה, בעיקר בלונדון ובערים גדולות אחרות. הדבר נבע מגורמים שונים כגון ביקוש נמוך יותר מצד משקיעים בחו”ל, ירידה באמונם של הצרכנים וחששות מהשפעת הברקזיט על כלכלת בריטניה.
אך מאז הברקזיט, חלו מספר שינויים בשוק הנדל”ן בבריטניה. המשתנה החשוב יכול להיות ההשפעה על ערך הלירה הבריטית, שהסתחררה מאז המשאל עם. הירידה בערכו של המטבע הפכה את הנכסים בבריטניה לאטרקטיביים יותר עבור משקיעים בחו”ל, במיוחד אלו ממדינות בעלות מטבעות חזקים יותר. שינוי נוסף חל בביקוש לכיוון ערים מחוץ ללונדון, שכן שוכרים וקונים מנסים לאתר אופציות יותר משתלמות לצד אורח חיים תוסס.